Just another WordPress.com site

Microsoft Tag – mobiilitagien uudet tuulet

Puhelimen kameraa on voinut hyödyntää jo jonkin aikaa skannatakseen ns. mobiilitageja, kuten suomessa Upcode. Koodilla on ohjattu käyttäjä sitten johonkin osoitteeseen, josta löytyy haluttu lisätieto.

Microsoft on julkaissut betaversion Microsoft Tag -teknologiasta, jossa puhelimeen asennetaan vastaavasti pieni ilmainen ohjelma, joka linkittää puhelimen verkossa olevaan webpalveluun, josta aiempia ratkaisuja monipuolisempi sisältö saadaan puhelimeen heti käytettäväksi.

Värillinen kaksiuloitteinen Tagi- kuva (nyt WMF, PDF, XPS formaateissa), voidaan tulostaa tai liittää halutulla tavalla miltei mihin vain. Tagi pitää sisällään koodin palveluun, josta haluttu sisältö haetaan sovellukselle ja esimerkiksi sähköinen käyntikortti on suoraan tallennettavissa puhelimeen, ilman erillisiä web sivustoille menoa. Tagi voi sisältää tietenkin myös internet osoitteen (URL) tai vaikkapa puhelinnumeron, johon voi soittaa tai lähettää SMS:n.

Useimpiin älypuhelimiin (mm. Windows Mobile 5 and 6, Symbian S60 3rd Edit, Apple iPhone) tuon pienen ilmaisen ohjelman voi ladata osoitteesta http://gettag.mobi. Tageja luodaan ja hallinoidaan Microsoft Tag –palvelussa osoitteessa http://tag.microsoft.com.

Lisätietoa Microsoft Tag -palvelusta ja teknologiasta löytyy osoitteesta http://www.microsoft.com/tag.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s