Just another WordPress.com site

Uusi Photosynth on nyt kaikkien saatavilla

Nyt se on sitten kaikkien käytössä ilmaiseksi.

Mikä ihme se photosynth taas olikaan? Kuvittele, että otat matkalla paljon valokuvia jostakin hienosta nähtävyydestä ja haluaisit jakaa kokemuksesi muiden kanssa. Valokuvia on voinut jakaa verkossa jo pitkään, mutta mitä jos ladatessasi kaikki kuvat yhteen palveluun, siitä syntyisikin kolmiuloitteinen maailma, jossa näet kaikki kuvat oikeilla paikoillaan ja niiden välillä voi siirtyä käsittämättömän hienosti. Sitä on photosynth.

Täytyy siis kuvata paljon tavallisia kuvia, ladata ne palveluun ja kokea kuvat aivan uudella tavalla.

Nyt on aika tutustua siihen aivan itse. Tutustu videoon ja näe, kuinka helposti photosynth -kollaaseja pääsee tekemään.

Photosynthillä alkuun pääsy on helppoa:

  • Ihan aluksi, ota muutama tusina digikuvia, noin 20 – 300 vaaditaan riippuen paikan tai kuvattavan kohteen koosta. Ota kuvat hieman limittäin toisiinsa nähden, useasta eri paikasta ja kulmasta.
  • Seuraavaksi, lataa pieni sovellus tietokoneellesi osoitteesta www.photosynth.com. Tämä ohjelma toimii yhdessä Photosynth-sivuston kanssa ja on niin ikään ilmainen.
  • Lähetä valitut kuvat Photosynth-sivustolle helpon käyttöliittymän kautta. Kun kaikki kuvat ovat ladattuina ja valmiina, Photosynth-tekniikka hoitaa loput. Lopputulos on yksityiskohtainen, kolmiulotteinen kopio valokuvien paikasta tai kohteesta.
  • Kollaasiota, ”synthiä”, voidaan tarkastella mistä tahansa tuetusta tietokoneesta, jossa on laajakaistainen internet-yhteys. Tarvitaan vain Windows Live ID-tunnus ja salasana, jotta yksilöllinen Photosynth-tili voidaan luoda ja tarkastella synth-kollaasioita.
  • Valmis kollaasio voidaan helposti liittää myös osaksi muita sivustoja, blogeja tai sosiaalisia medioita kuten MySpace, Windows Live Spaces tai mille tahansa sivustolle, jossa html:ää voidaan muokata.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s