Just another WordPress.com site

Photosynth – tavalliset valokuvat 3D maailmaksi

Photosynth on mielettömän hieno teknologia Microsoft Live Labs:ltä, joka muuttaa käsityksen valokuvien katselusta ja hyödyntämisestä. Katso videosta, millaisesta toteutuksesta oikein on kyse ja kokeile itse.

Sovellus ottaa ison kokoelman valokuvia, analysoi niiden yhteläisyydet ja luo niistä kolmiuloitteisen maailman, jossa niitä voidaan tarkastella.

Photosynth:llä voi kulkea tai lentää kuvista toiseen ja katsoa kuvia aivan uusista kulmista. Kuvia voidaan zoomata saumattomasti selaimella vaikka kuvat olisivatkin korkearesoluutio kuvia – on ne sitten mega- tai gigapikselien kokoisia. Tekniikalla voidaan nähdä, mistä eri kuvat on otettu ja miten ne sijoittuvat toisiinsa. Photosynth -kokemukseen tarvitaan siis tavallisia kuvia. Ne on voinut ottaa sama tai eri henkilö ja niissä voi olla sekaisin eri kameroilla, resoluutioilla ja ajankohtina otettuja kuvia.

 

Jokainen piste kuvaa kuvan tunnistepistettä, jonka avulla kuvat liitetään toisiinsa. Nämä yhtäläisyydet tunnistetaan automaattisesti, joten käsityötä ei tunnistuksessa tarvita ollenkaan. Kuvat sijoitetaan 3D malliin, jolloin kuvista voidaan helposti siirtyä toisiin.

Vertaamaalla useampaa kuvaa toisiinsa, saadaan rakennettua todentuntuinen ympäristö, jolloin kuvauspaikka voidaan kokea täysin uudella tavalla. Kuvat sijoittuvat lomittain ja niiden liitokset tehdään uskomattoman joustavasti toisiinsa.

Photosynth hyödyntää Seadragon tekniikan häkellyttävää pehmeää renderöintiä ja zoomaus toiminnallisuuksia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s