Just another WordPress.com site

WorldWide Telescope – virtuaalikaukoputki on nyt jokaiselle saatavissa.

Miltä kuulostaisi oma observatorionäkymä oman koneentyöpöydällä?

Nyt kaikilla on mahdollisuus tutustua avaruuden maailmaan aivan uudella kiehtovalla ja todella makeella tavalla!!

WorldWide Telescope on sovellus, jonka avulla kuka tahansa voi tutkia avaruuden eri osia todella visuaalisella ja hienolla tavalla. Avaruudessa voidaan liikkua sekä sijainnin, että ajan suhteen ja eri avaruuden kappaleita voidaan tarkastella eri tekniikoilla otetuista kuvista. Sovelluksessa on ja siihen voidaan tehdä todella helposti virtuaalisia kiertoajeluita, jonka avulla universumi ei olekaan enää niin kaukana. 🙂

Microsoft Research julkisti tänään aiemmin mainitsemani WorldWide Telescope sovelluksen kaikkien saataville ja on ladattavissa osoitteesta www.worldwidetelescope.org.

WorldWide Telescope on rikas Web 2.0 visualisointiympäristö, joka toimii virtuaalisena teleskooppina, tuoden hienosti yhteen niin maan päältä kuin avaruudessa otetut kuvat. Tarkasteltaessa avaruuden kiehtovaa maailmaa, nämä korkealaatuiset eri kuvat yhdistyy virtuaaliseksi yhdeksi kokemukseksi. Eri luotaimien ottamat tarkat ja eri valopituuksien kuvat tuodaan tässä saumattomasti yhteen ja saadaan aikaan yksi kokonainen universumikokemus. Sovellukseen voidaan luoda valmiiksi selostettuja esityksiä, joiden avulla käyttäjä voi tehdä vaikuttavia "kiertoajeluita" galaksien halki.

WorldWide Telescope tarjoaa hyvä alustan astronomian, eri tieteellisten tutkimusten tai laskennallisen tieteen tutkimiseen ja opetukseen.

Rikkaat mediakiertueet voivat sisältää puhetta, musiikkia, teksejä ja graafisia ominaisuuksia yhdistettynä korkealaatuisiin WWT:n tarjoamiin universumin mahtaviin asioihin.

Tämä on uskomattoman hieno sovellus tarjoaa kaikille avaruudesta kiinnostuneille todella hienon tavan päästä sinne, missä ihminen ei ole koskaan käynyt.

WorldWide Telescope hyödyntää hyvin suorituskykyistä Microsoft Visual Experience tekniikkaa, joka mahdollistaa saumattoman liikkumisen ja zoomauksen öisellä taivaalla, planeetoilla ja eri häkellyttävien näkymien ympäristöissä. Sovellus on ilmainen ja tarjoaa mm. astronomia- ja opiskeluyhteisöille hienoja mahdollisuuksia innostua ja tutkia universumia uudella, ennen kokemattomalla tavalla.

Tämä on todella makea sovellus ja sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Advertisements

One response

  1. Jari

    Pitihän tätä mennä kokeilmaan,kun vaimo asiasta mainitsi. Latasin ja asensin. Myönnettävä on, että perinteisen tähtikartan asema on tämän jälkeen uhattuna – niin helppoa on nyt selata ja katsella syvän taivaan kohteita. Mukavan paljon on tietoa myös lähitähdistä. Suosittelen!

    May 13, 2008 at 10:10 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s