Just another WordPress.com site

Toteuta GPS -Paikkatietosovellukset oman visiosi mukaan!

Kuinka nopeasti juoksit viimekertaisen lenkkisi ja missä kohti olit mihinkin aikaan? Entäs sitä edellisellä kerralla?
Missä lapsesi tai autosi on juuri nyt? Mitä reittiä kuljit koiran kanssa viimeviikolla, kun hukkasit avaimesi? Missä vaeltamaan lähtenyt ystäväsi on, kun hän ei ole vastannut muutamaan päivään puhelimeen?
GPS paikannusta hyödyntävä puhelinsovellus voi olla oiva apu, kun mielessä on jokin tilanne, jollaisen haluaisit hallita. Nyt ammattilaisen tekemää sovellusta ei enää tarvitse ostaa, kun sen voi myös tehdä itse.

Käytännön tarve sai Kari Ruuskasen tarttumaan Visual Studioon ja tutustumaan, miten paikkatietoa hyödyntävän mobiiliohjelman voisi helposti tehdä. Työhön kun ohjelmointi ei kuulu lainkaan, mutta visio ja tarve oli selvä mitä sovelluksen pitäisi tehdä.

Tässä on käytännön tarpeesta syntynyt, pääasiassa esimerkeistä koottu Kari Ruuskasen toteutus, jossa hyödynnetään niin tekstiviestejä, GPS paikkatietoa kuin Live karttasivun generointia – puhelimessa!! Puhelin seuraa missä omistaja kulkee ja laatii siitä mm. kartta html sivun, josta voi selaimella nähdä kuljettu reitti. Sovellus on säädettävissä vaikka siten, että kun puhelin siirtyy aiemmin määritetystä alueesta toiseen, lähtee siitä SMS viesti toiseen puhelimeen ja näin ollen tiedetään kokoajan, millä alueella puhelin on.

Katso aiheesta esittelyvideo ja lataa koodit itsellesi, tutustu niihin ja hyödynnä niinkuin haluat.

Paikkatietosovellusten teko ei siis kuulu enää vain ammattilaisille. Nyt on aika ideoida uusia käyttöskenaarioita ja toteuttaa ne itse.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s