Just another WordPress.com site

Windows Mobile – ohjelmoinnin uudet tuulet

Visual Studio 2008:lle mobiiliohjelmointi tulee tehostumaan merkittävästi. Windows Mobile 5 emulaattori on ympäristössä valmiina ja uusimmat tulevat emulaattoripäivitykset saa Visual Studion kautta ladattua. Emulaattoreista v.2.0 on nyt jo saatavilla ja v.3.0 tulee Visual Studio 2008:n mukana. Emulaattoria voidaan ohjata eritilanteiden testaamiseksi. Se voidaan asettaa toimimaan tietyllä tietoturvaprofiililla tai vaikkapa testata, miten oma sovellus toimii, kun akku alkaa puhelimesta loppumaan. Näyttörotaatiosuunnat voidaan testata ja nähdä miten sovellus toimii eri näyttöasetuksilla. Suurin osa testauksesta voidaan toteuttaa emulaattorissa, jolloin testaus kustannukset pienenevät huomattavasti. Visual Studio 2008:n mukana tulee mm. yksikkötestaus ominaisuudet, jolloin testausta voidaan automatisoida entisestään ja luoda testimetodiprojekti automaattisesti.

Palvelut laajenevat mobiilipuolella entisestään: Windows Communication Foundation jolloin sähköpostia hyödyntämällä saadaan käyttöön .NET 3.0:n uusia palveluita kommunikointiin.
Vain 200 kb:n kokoinen LINQ toiminnallisuus tuo mobiilipuolelle LINQ to Object, LINQ to XML, LINQ to DataSet – palvelut.

Ja paljon, paljon muuta…
mutta sokerina pohjalla, myös ASP.NET on tuettuna, jolloin puhelimessa voidaan ajaa omaa web-palvelinta!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s